Alt, hvad du skal vide, om buttplugs

Buttplugs er uden tvivl en af de mest udbredte og omtalte typer sexlegetøj overhovedet.
Men hvad er en buttplug egentlig?
Hvem kan få glæde af en buttplug?
Hvilken buttplug skal man vælge?
Alle disse spørgsmål og mange flere får du svar på her, hvor vi kigger nærmere på plugs i alverdens afskygninger.

God læselyst – og god fornøjelse! <3

butt plug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en buttplug?

En buttplug – også kaldet en analplug – er kort og godt en ”prop”, der bruges analt. Det lyder måske ikke vanvittigt charmerende, men ikke desto mindre er den direkte oversættelse fra engelsk ”numseprop”. Ordet ”buttplug” lyder en smule mere sexet, så lad os holde os til dét.

Du kan finde mange forskellige typer buttplugs. De findes i forskellige størrelser, udformninger, farver og materialer. Grundlæggende er idéen med alle buttplugs dog den samme – nemlig at lukke anus helt til.

En buttplug, eller analplug, minder på mange måder om en dildo. Dog er der en slags ”stopklods” for enden af den fallosformede del af en buttplug. Denne stopklods sikrer, at en buttplug ikke kan forsvinde ind i rectum af brugeren.

Hvor skeden er en lukket kanal, som legetøj ikke kan forsvinde i, er det en anden sag med anus. Bruger du et stykke sexlegetøj uden en form for stopklods analt, kan du risikere, at det forsvinder ind i kroppen. Er det tilfældet, skal du en tur på hospitalet for at få sexlegetøjet fjernet igen.

Er du glad for anal stimulering, er det altså på ingen måde anbefalelsesværdigt at gøre brug af for eksempel vibratoræg eller helt enkle dildoer analt. Brug i stedet en buttplug, hvor der netop er taget højde for forsvindingsfaren.

Hvad gør en buttplug?

En buttplug eller analplug lukker ganske enkelt anus til. Du kan finde buttplugs, der også bidrager med stimulering på anden vis, hvilket vi vender tilbage til, men hovedformålet med en buttplug er at lukke anus.

Rigtig mange – både mænd og kvinder – holder af at blive stimuleret analt. Det kan virke både kinky og beskidt at eksperimentere med anale lege. Med en buttplug kan du opleve at blive fyldt helt ud analt, og det kan virke utroligt pirrende og frækt.

En af de helt store fordele ved en buttplug er, at den kan indsættes i anus for eksempel under forspillet, hvorefter den kan blive siddende igennem alverdens følgende seksuelle udskejelser. Som mand kan du således nyde en buttplugs kærlige behandling, samtidig med at du for eksempel bliver tilfredsstillet oralt i form af et blowjob. Som kvinde kan du ligeledes nyde følelsen af at blive stimuleret af en buttplug, samtidig med at du for eksempel bliver penetreret.

Der sidder en lang række nervebaner i anus, og disse bliver stimuleret og forkælet, når du gør brug af en buttplug.

Hvem kan få glæde af en buttplug?

gennemsigtig butt plugBåde mænd og kvinder kan få glæde af buttplugs, hvilket vi også allerede har været inde på. Uanset din seksuelle overbevisning kan du nyde godt af en buttplug, så gå endelig på opdagelse i denne kinky verden.

Uanset om du er mand eller kvinde, har du sandsynligvis hørt om det sagnomspundne G-punkt, som kan sende kvinden i fuldkommen ekstase. Den mandlige pendant til dette punkt findes i anus, og derfor er der også rigtig mange mænd, der nyder anale lege.

For at finde mandens G-punkt skal man cirka syv centimeter op i endetarmen. Dette punkt kan således med fordel stimuleres ved hjælp af en analplug. Du kan også stimulere punktet udefra, hvis du finder det bag pungen, men det kan være lidt en udfordring. Desuden har en analplug – som vi også har nævnt– den fordel, at den kan blive siddende igennem længere tid. Det vil sige, at du som mand kan få kontinuerlig stimulering af dit G-punkt, samtidig med at du bliver stimuleret på anden vis. Dobbelt stimulering er dobbelt så godt.

Som mand har man cirka 4.000 nervebaneender i selve pikhovedet, der, som bekendt, er temmelig følsomt. Ved det mandlige G-punkt findes ligeledes 4.000 nervebaneender. Har du som mand ikke allerede eksperimenteret med anal stimulering, er det derfor også blot om at komme i gang. Du vil næppe fortryde det.

Som kvinde har du ikke nær så mange nervebaneender i anus, som en mand har. Dog gælder det fortsat, at en lang rækker nerver på den ene eller anden måde forefindes i anus, og du kan derfor også nyde godt af buttplugs som kvinde.

Mange kvinder finder det for eksempel utroligt frækt at blive fyldt ud af en buttplug analt, samtidig med at de for eksempel bliver penetreret vaginalt. Derudover kan kombinationen af en buttplug og oralsex også sende mange kvinder i den syvende himmel.

Kort sagt kan alle få glæde af buttplugs. Uanset dit køn og din seksuelle overbevisning kan man ikke komme uden om, at der findes en lang række forskellige nervebaner i området i og omkring anus. Derfor vil du sandsynligvis også opleve stor tilfredsstillelse ved anal stimulering.

Hvilke forskellige typer buttplugs findes der?

forskellige butt plugsVibrerende plugs, oppustelige plugs, analkugler, glasplugs – mulighederne er mange. Der findes i dag et kæmpestort udvalg af buttplugs, og uanset hvad du tænder på, kan du derfor også finde en buttplug, der er perfekt for netop dig. Grundlæggende er idéen bag dem alle naturligvis den samme, men der kan fortsat være stor forskel på, hvad der fungerer for den enkelte.

Som udgangspunkt ”gør” en buttplug ikke alverden. Analpluggen lukker anus og sørger for indvendig stimulering. Den kan findes i forskellige materialer og størrelser, afhængigt af hvad der tænder dig allermest. Rigtig mange buttplugs er fremstillet i medicinsk silikone. Dette materiale giver buttplugsne en blød, behagelig overflade og sikrer, at de nemt glider ind.

Vil du prøve kræfter med noget lidt anderledes, kan du for eksempel vælge en analplug i metal eller glas. Disse materialer giver buttpluggen en helt anden hårdhed, som kan virke utroligt pirrende. Derudover vil både metal og glas som udgangspunkt have en kølig overflade, hvilket også kan være spændende at udnytte.

En oppustelig plug giver dig mulighed for at udvide pluggen i løbet af seancen. Du kan således starte ud med en mindre plug og så puste den mere og mere op, efterhånden som du vænner dig til presset og har mod på mere. En oppustelig buttplug er også et godt valg for dig, som måske ikke altid har lyst til at blive fyldt lige meget ud.

En vibrerende buttplug udmærker sig – sjovt nok – ved at vibrere. Det er alment kendt, at både mænd og kvinder kan finde pirrende vibrationer utroligt ophidsende, og derfor giver det også god mening, at du i dag kan finde mange analplugs med indbygget vibrator.

Sidst, men ikke mindst, skal du lige præsenteres for anal-beads. Det er kort fortalt kugler, der sidder på en form for snor eller stang, og som kan indføres analt. Kuglerne kan virke utroligt ophidsende, og du kan altså også finde analkugler i buttplug-form. Har du mod på at prøve noget anderledes af, kan du således overveje denne mulighed.

Hvilken buttplug skal jeg vælge som nybegynder?

jewel butt plugMan kan ikke komme uden om, at mange, både mænd og kvinder, finder det en smule grænseoverskridende at lege med analt sexlegetøj. Dog er der rigtig mange, der nyder det, når først de er kommet godt i gang, så gør dig selv den tjeneste at give det et forsøg.

Akkurat ligesom det for en meget stram kvinde kan være ubehageligt at blive penetreret vaginalt af en mand eller en dildo, der er meget stor, kan det også skabe ubehag at blive penetreret med en meget stor buttplug, hvis ikke man er vant til det. Anus er ikke vanvittigt fleksibel, og derfor skal du passe rigtig meget på, når du leger med buttplugs og andre former for anallegetøj. I værste fald kan du komme slemt til skade, hvis ikke du tager dine forbehold, så hav altid sikkerheden for øje.

Du skal naturligvis vælge lige akkurat den buttplug, du finder allermest fræk og tiltalende – også som nybegynder. Et godt bud er imidlertid, at du skal starte ud med en mindre buttplug, hvis du er helt ny i denne verden. Det kan virke meget overvældende at gøre brug af en kæmpe buttplug, og særligt hvis ikke du er særlig bekendt med anale lege, kan det virke afskrækkende, hvis du starter ud med en alt for voldsom buttplug.

Som nybegynder vil vi således anbefale dig, at du vælger en mindre buttplug i et blødt materiale, såsom silikone. Det er et rigtig godt sted at starte, og så kan du altid prøve andre ting af efterfølgende. Du bliver næppe helt afskrækket af en mindre silikoneplug, så den giver dig med stor sandsynlighed en behagelig og god introduktion til buttplugs.

Hvilken buttplug er god til den erfarne bruger?

stor butt plugHvis du i forvejen er fortrolig med buttplugs og eventuelt også andet anallegetøj, kan du begynde at eksperimentere med større og mere anderledes former for buttplugs. Der er imidlertid ingen, der siger, at du nyder en kæmpe buttplug, blot fordi du er fortrolig med sexlegetøj til anal brug. Det er således helt op til dig at finde ud af, hvad du finder allermest frækt og pirrende.

Selvom du har nydt godt af massevis af forskellige buttplugs igennem tiden, er det ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis synes, at en stor buttplug er helt fantastisk.

For nogen gælder det, at jo større en buttplug – eller en anden form for anallegetøj – er, des bedre. Har du det sådan, kan du kaste dig ud i at lege med diverse kæmpe buttplugs, som virkelig kan fylde dig helt ud.

Du kan finde buttplugs i både mange forskellige længder og mange forskellige bredder. Måske er en tynd, men lang, model det rette for dig. Det kan også være, at det er en kortere, men tykkere, udgave, der sender netop dig i den syvende himmel.

Selvom du er erfaren bruger, kan det dog også sagtens være, at du fortsat foretrækker mindre buttplugs, som blot giver dig den ekstra stimulering, som gør dig ekstatisk.

Vil du gerne prøve noget lidt anderledes, men finder du ikke nødvendigvis tanken om en kæmpe buttplug tiltalende, kan du for eksempel i stedet prøve kræfter med en buttplug i et anderledes materiale. Ligeledes kan du finde mindre buttplugs i mange forskellige udformninger, hvilket også kan bidrage med noget nyt til dit sexliv. Der er altså masser af muligheder for at finde en ny og spændende buttplug til den erfarne bruger – uanset om du finder en stor buttplug fræk eller ej.

Buttplugs med haler – hvad går dét ud på?

butt plug med haleHvis du har gennemsøgt markedet for forskellige buttplugs, er du sandsynligvis stødt på en række buttplugs med haler. Det er en ting, der er dukket op særligt inden for de seneste år.

En buttplug med hale fungerer akkurat ligesom en hvilken som helst anden buttplug gør. Det særlige ved en buttplug med hale er altså blot designet, som skiller sig væsentligt ud fra mængden. Er du til det lidt mere kinky, eller kan du bare godt lide at prøve nye, sjove ting af, kan du overveje at investere i netop en buttplug med hale.

Du kan finde en buttplug med hale, som ”forvandler” dig til alt lige fra en ræv til en pony, et får eller en kanin. Der er altså mange forskellige muligheder, hvis du vil prøve noget nyt og spændende.

Hvis du og din partner godt kan lide at eksperimentere med forskellige former for frækt rollespil, er buttplugs med haler særligt relevante for jer at kigge nærmere på. En buttplug med hale giver jer nemlig mulighed for virkelig at leve jer helt ind i et kinky rollespil.

Er der andet, jeg bør vide, om buttplugs?

Ved vaginal penetrering bliver der skabt naturligt smøremiddel, som gør, at et objekt kan glide ubesværet ind og ud. Det er ikke tilfældet, når der er tale om anal penetrering. Derfor er det også vigtigt, at du gør brug af rigeligt med glidecreme, når du leger med din buttplug. Uanset hvor stort et stykke anallegetøj du har med at gøre, skal du ikke spare på glidecremen.

Du kan finde rigtig mange glidecremer udviklet særligt til anal brug. De udmærker sig ved typisk at være lidt ekstra tyktflydende, og desuden tørrer de ikke nær så hurtigt ud, som mange andre glidecremer gør. Desuden er der mange analglidecremer, der indeholder beroligende ingredienser, som har til formål at få musklerne til at slappe af.

Det kan give rigtig god mening at vælge en særlig analglidecreme, når du gør brug af buttplugs. Uanset om du er en erfaren bruger eller ej, er det fornuftigt at sikre, at din buttplug glider nemt og behageligt ind i dit indre. Det sikrer du netop ved at investere i en god analglidecreme.

Vi vil desuden lige slå fast, at en buttplug ikke er designet med henblik på at blive ført ind og ud af anus flere gange. Når først den sidder der, er tanken egentlig, at den blot skal blive siddende og skabe et kontinuerligt tryk indefra, som kan sende dig i ekstase. Vælger du en af de modeller, der minder om analkugler, kan du måske få glæde af at bevæge den, men det er grundlæggende ikke idéen.

Derudover vil vi lige – endnu en gang – slå fast, at en buttplug ikke kan forsvinde i rectum ved brug. Der er en stopklods på buttplugs for netop at forhindre dette, så du kan ganske roligt benytte dig af denne type anallegetøj. Begynder du at eksperimentere med objekter uden en form for bredere stopklods, er det, at det i værste fald kan gå galt.

Alle kan få glæde af buttplugs, så slå dig endelig løs

lilla silikone butt plugUanset om du fysiologisk set er mand eller kvinde, og uanset hvilken seksuel overbevisning du er af, kan du få glæde af en buttplug. Der er utroligt mange forskellige nervebaner i området omkring anus, og derfor kan det også føles helt igennem fantastisk at blive stimuleret analt af netop en buttplug.

Du kan nyde en buttplug alene, men du kan naturligvis også få glæde af en sådan i godt selskab. Er du og din partner glade for at prøve nye ting af, er det således blot om at komme ud at investere.

Ved at investere i forskellige former for sexlegetøj kan I opleve at komme endnu tættere på hinanden. Når du ser din partner i en ny situation, vil du sandsynligvis opleve at mærke en endnu større tilknytning til vedkommende, og derfor skal I bestemt heller ikke være bange for at prøve noget nyt af i soveværelset.

Der findes tonsvis af forskellige buttplugs på markedet, så uanset hvad du er til, og hvordan dit erfaringsniveau er, kan du finde en buttplug, der er helt perfekt for lige netop dig.