Sikker oralsex med slikkelapper

Vil du som kvinde gerne kunne dyrke sikker oralsex? Så skal du investere i slikkelapper, som sørger for, at du ikke kan videregive diverse sygdomme. Det samme gælder, hvis du – enten som kvinde eller mand – nyder rimming.

Her på siden kigger vi nærmere på slikkelapper, deres funktion, hvad du kan bruge dem til, og hvilke du skal vælge. Kort sagt bliver du klogere på, hvad du bør vide om slikkelapper.

God læselyst – og god sikker fræk fornøjelse! <3

slikkelapper

Køb dine slikkelapper her

Indholdsfortegnelse

Hvad er slikkelapper?

Slikkelapper er i princippet bare kondomer, der er skåret op på tværs. I mangel på bedre kan du også godt bruge et kondom, som du klipper eller skærer op. Dog er det væsentligt nemmere at hive en slikkelap op af tasken eller lommen, så vi vil klart anbefale dig denne løsning. Slikkelapper er designet specifikt til dette formål, og det giver dem naturligvis en fordel sammenlignet med kondomer.

En slikkelap forhindrer ligesom et kondom, at diverse sygdomme bliver overført. Det gælder, at en lang række sexsygdomme kan overføres i forbindelse med oralsex, og derfor skal du også være påpasselig, når der er rimming på programmet.

Særligt hvis du ikke har en fast partner, er det vigtigt, at du beskytter dig mod seksuelt overførte sygdomme ved at benytte slikkelapper. Desuden kan en slikkelap være en rar ting at gøre brug af, hvis du er en smule forlegen ved at skulle lade en partner komme så tæt på dig, som man gør i forbindelse med rimming eller lickjobs.

Hvem kan få glæde af slikkelapper?

Hvis du gerne vil modtage eller give oralsex, eller du er tilhænger af rimming, kan du få glæde af slikkelapper. Der er således masser af mennesker, der kan benytte sig af slikkelapper.

Rimming går ud på at stimulere anus oralt, og også ved denne form for samvær kan der overføres diverse sygdomme. Desuden kan det af hygiejniske årsager være en fordel at gøre brug af slikkelapper i forbindelse med rimming.

Slikkelapper er gode at have ved hånden, hvis der skal dyrkes oralsex uden for hjemmet, hvor man ikke har mulighed for at vaske sig inden. Desuden er de geniale at gøre brug af, hvis du har skiftende partnere og vil være sikker på, at du ikke får eller videregiver seksuelt overførte sygdomme.

Smitter klamydia ved oralsex?

smitter klamydia ved oralsexJa, klamydia kan smitte ved oralsex. Giver du oralsex til en partner, der er smittet med klamydia, kan du altså risikere at få klamydia i halsen. Det samme gælder, hvis du giver en partner et rimjob, og vedkommende er smittet med klamydia i anus.

Har du klamydia i halsen, kan du til gengæld ikke videregive det til en partner ved hverken rimming eller et lickjob.

Klamydia i halsen viser sig som regel blot som ondt i halsen og vil ofte blive behandlet som halsbetændelse. Efter nogle uger vil klamydiabakterierne forsvinde, og de vil ikke kunne nå at sprede sig til andre områder end munden. Det er således ikke decideret farligt at få klamydia i munden, og der er ingen følgevirkninger. Dog er det naturligvis træls at have ondt i halsen, og desuden er tanken om at have klamydia i munden ikke vanvittigt tiltalende.

Hvis du vil være sikker på ikke at blive smittet med klamydia af en partner, du enten giver oralsex eller et rimjob, gør du således klogt i at gøre brug af slikkelapper. På den måde er du sikker på, du som giver ikke bliver smittet med kønssygdomme oralt. Samtidig kan du på den måde opretholde den gode hygiejne.

Slikkelapper: Køb alverdens forskellige slags slikkelapper

slikkelapper med smagDu kan i dag finde rigtig mange forskellige slags slikkelapper. De fleste af dem er fremstillet i plastik eller latex, ligesom du måske kender det fra kondomer.

En slikkelap er cirka på størrelse med et stykke A3-papir og lægges ganske enkelt henover det område, der skal forkæles. Ved at lægge den helt tynde slikkelap over for eksempel kvindens underliv, er der et beskyttende lag, som mindsker risikoen for, at seksuelt overførte sygdomme bliver videregivet.

Ud over at slikkelapper beskytter mod klamydia, kan de også beskytte imod for eksempel herpes, gonorre, syfilis og HIV. Der er således masser af god grund til at investere i slikkelapper, hvis du vil kunne dyrke masser af skøn og sikker sex.

Du kan finde slikkelapper med mange forskellige smage, hvis du ønsker at gøre det endnu sjovere at give et lickjob eller rimjob. Som giver kan du således nyde smagen af eksempelvis jordbær, imens du giver din partner en kærlig behandling.

Nogle modtagere af lickjobs eller rimjobs finder det rart, at partneren kan nyde den ene eller anden lækre smag, imens vedkommende er i gang. Særligt hvis du er en smule usikker på hele situationen, kan det være rart at gøre brug af slikkelapper med smag. Desuden kan det ganske enkelt være sjovt og anderledes at eksperimentere med denne form for slikkelapper.

Nogle slikkelapper fungerer ved, at du sætter selve lappen over munden og fastgør et par elastikker bag ørerne. Denne slags slikkelapper kan være rare at gøre brug af, hvis ikke du ønsker at skulle bekymre dig om at holde slikkelappen på plads under selve akten.

Beskytter slikkelapper imod uønsket graviditet?

Nej, slikkelapper beskytter ikke imod uønsket graviditet. I modsætning til femidomer, som er kvindekondomer, er slikkelapper udelukkende udviklet til at beskytte imod seksuelt overførte sygdomme.

Slikkelapper skal generelt ikke bruges i forbindelse med penetrering – heller ikke i mangel på et kondom. En slikkelap kan ikke holdes på plads under penetrerende sex, og der er derfor også en høj risiko for, at slikkelappen ikke fungerer efter hensigten, hvis den bruges i stedet for et kondom.

Særligt ved analsex kan det ende galt, hvis man gør brug af en slikkelap i stedet for et kondom. Det gælder nemlig, at anus ikke er en lukket kanal. Skulle slikkelappen forsvinde i forbindelse med penetrering, kan det derfor kræve en tur på sygehuset at få den fundet frem igen.

Du skal altså kort og godt holde dig fra at bruge slikkelapper som kondomer og derimod blot gøre brug af dem, når der er lickjobs og rimming på programmet.