Den ultimative guide til glidecreme

Vil du gerne blive klogere på glidecreme? Så er du landet det helt rigtige sted. Her kigger vi nemlig nærmere på glidecreme, så du kan blive helt skarp på dette vidundermiddel.

Uanset hvor meget du i forvejen ved om glidecreme, vil du helt sikkert kunne tilegne dig noget ny viden ved at læse med her. Vi kigger både på det basale og det mere dybdegående om glidecreme. Om du er helt grøn i denne verden, eller du i forvejen ved en masse om glidecreme, kan du altså med fordel læse videre.

Vi vil blandt andet komme omkring, hvad du kan bruge din glidecreme til, og hvem der egentlig kan få glæde af en glidecreme. Derudover vil vi kigge på forskellige typer glidecreme, samt hvad du bestemt ikke må bruge som glidecreme. Kort sagt får du her den ultimative guide til glidecreme, således at du kan få endnu mere skøn sex.

God læselyst – og god fornøjelse! <3

glidecreme

Hvad er glidecreme?

Glidecreme er et smøremiddel, som kan bruges til sex. Du kan finde mange forskellige typer glidecreme, så uanset hvad cremen helt konkret skal bruges til, kan du finde en glidecreme, som er helt perfekt for dig.

Rigtig mange kvinder kan enten altid eller i perioder have svært ved selv at producere det naturlige smøremiddel, som får en penis eller et stykke sexlegetøj til at glide ubesværet og behageligt ind og ud. I et sådant tilfælde er glidecreme den perfekte løsning.

Når der er analsex på programmet, er det desuden et must at gøre brug af glidecreme. Hvor kvindens underliv som udgangspunkt selv kan producere smøremiddel, bliver der ikke dannet nogen form for naturlig smørelse analt. Derfor er det nødvendigt selv at sørge for smøremiddel, og her kommer glidecreme ind i billedet.

Glidecreme er ikke en præventionsform, selvom nogle glidecremer indeholder sæddræbende stoffer. At en glidecreme indeholder sæddræbende midler, er imidlertid blot en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som kan supplere en anden præventionsform, men en glidecreme kan aldrig alene fungere som beskyttelse mod uønsket graviditet.

Hvorfor gøre brug af glidecreme?

Der kan være flere forskellige grunde til, at du skal gøre brug af glidecreme. Døjer du som kvinde med vaginal tørhed, kan det være nødvendigt at gøre brug af glidecreme, hvis du skal penetreres. Det samme gælder, hvis du skal dyrke analsex enten som mand eller kvinde.

Ud over at det kan være en nødvendighed at gøre brug af glidecreme, kan det ganske enkelt også være med til at gøre dit eller jeres sexliv endnu mere fantastisk. Der kan nærmest ikke være for meget smørelse til stede under sex, og du skal derfor hellere bruge for meget end for lidt glidecreme.

Selv i forbindelse med oralsex kan det være rart at gøre brug af glidecreme, som kan give noget ekstra til oplevelsen. Smør således blot lidt glidecreme på kønsorganerne, og slå jer derefter løs – det vil kun gøre det endnu mere fantastisk for vedkommende, der bliver kærligt behandlet.

Skal du bruge din glidecreme i forbindelse med oralsex, skal du sørge for at vælge den helt rette udgave til formålet. Vi kigger nærmere på forskellige typer glidecreme og deres forskellige anvendelsesmuligheder længere nede.

Hvem kan få glæde af glidecreme?

durex 2i1 massageolie og glidecremeVitterligt alle og enhver kan få glæde af glidecreme. Glidecreme kan benyttes til både oralsex, analsex, penetrerende sex og sex med sexlegetøj. Så snart du skal udfolde dig seksuelt, kan du således få glæde af glidecreme. Ganske enkelt.

Ud over at du kan gøre brug af glidecreme sammen med en partner, kan du naturligvis også nyde godt af glidecreme alene. Når du har en hyggestund for dig selv, kan du altså ligeledes med fordel finde din glidecreme frem, hvis du vil give dig selv en endnu bedre behandling.

Der er altså kort og godt ingen, der ikke kan nyde godt af glidecremens gode egenskaber.

Hvordan bruger man glidecreme?

økologisk vandbaseret glidecremeGlidecreme kan smøres enten på kønsdelene eller på et stykke sexlegetøj, afhængigt af hvad cremen helt konkret skal bruges til.

Hvor meget glidecreme du skal bruge, afhænger i høj grad af, hvilken type glidecreme du har valgt. Derudover kan det være forskelligt, hvor meget glidecreme der er brug for i forbindelse med forskellige aktiviteter. Hvor det sandsynligvis kan være nok med blot en lille smule glidecreme i forbindelse med oralsex, kan det være nødvendigt med en større mængde, hvis der er analsex på programmet.

Mængden af glidecreme, der skal bruges, afhænger naturligvis også af, hvor længe I er i gang, samt hvor vildt det går for sig. Bliver det rigtig hedt, kan en vandbaseret glidecreme relativt hurtigt forsvinde, da den slet og ret fordamper.

Hvis du skal penetreres med enten et stykke sexlegetøj eller en penis, kan du selv vælge, om du vil smøre glidecremen på den penetrerende genstand eller direkte på vagina eller anus. Begge dele fungerer lige godt, så du kan ganske enkelt gøre det, der passer dig bedst.

Hvordan finder jeg den bedste glidecreme?

Der er mange forskellige typer glidecreme på markedet. Uanset hvilke krav du har til din glidecreme, kan du altså finde en creme, der lever op til disse.

Når du skal vælge den bedste glidecreme, handler det om at være skarp på, hvad den skal bruges til. Glidecremer egner sig til forskellige seksuelle aktiviteter, og derfor skal du overveje, hvad du helt konkret kommer til at bruge din nye glidecreme til.

Er du usikker på, hvad glidecremen skal bruges til, eller skal den bruges til flere forskellige formål? Så kan du med fordel købe en alsidig glidecreme, som kan benyttes i en lang række forskellige tilfælde. Vi kigger nærmere på, hvad den gode løsning er lidt længere nede.

Når det handler om glidecreme, gælder det blot om at finde ud af, hvad der fungerer for netop dig. Så længe du finder en glidecreme, som passer til det formål, den skal bruges til, er der ikke noget, der hverken er rigtigt eller forkert. Det kan således sagtens være, at én glidecreme fungerer rigtig godt for dig, mens den ikke fungerer for andre – og omvendt. Du kan derfor være nødt til at prøve en række forskellige glidecremer, før du finder den, der er allerbedst til lige netop dine behov.

Vandbaseret glidecreme er den mest ”naturtro” løsning

vandbaseret glidecremeGrundlæggende er der tre forskellige typer glidecreme: vandbaseret, silikonebaseret og oliebaseret. Vi kigger her på nogle af fordelene og ulemperne ved de forskellige typer, samt hvad du kan bruge de tre forskellige slags glidecreme til.

Hvis du vil have fingrene i en glidecreme, som i høj grad minder om kvindens naturlige sekret, skal du have fat i en vandbaseret glidecreme. En sådan har en tynd konsistens, og den fedter ikke. Du kan altså roligt gøre brug af en vandbaseret glidecreme, uden at dit sengetøj tager skade.

En vandbaseret glidecreme kan bruges sammen med alle former for sexlegetøj på nær sexlegetøj fremstillet i ulakeret træ. Da det kun er de færreste, der ejer sexlegetøj i træ, er vandbaseret glidecreme altså et sikkert valg.

Du kan benytte dig af vandbaseret glidecreme til alverdens forskellige seksuelle udskejelser. Om du søger en glidecreme til samleje eller til for eksempel oralsex, kan du få glæde af en vandbaseret udgave. En sådan er sikker at indtage, så du kan sagtens bruge den til oralsex.

Er du på udkig efter en alsidig glidecreme, er en vandbaseret udgave et rigtig godt bud. Du kan finde andre glidecremer, som i specifikke situationer er bedre end den vandbaserede slags, men du går aldrig helt galt i byen, hvis du vælger en sådan. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, er det derfor ganske fornuftigt at vælge en vandbaseret glidecreme. Så har du i hvert fald et middel, du altid kan bruge.

Silikonebaseret glidecreme er en god analglidecreme

silikonebaseret glidecremeEn silikonebaseret glidecreme har en tyktflydende konsistens. Desuden gælder det, at en silikoneglidecreme ikke tørrer ind lige så hurtigt som en vandbaseret.

Generelt er silikoneglidecremer velegnede til analsex. Det skyldes netop den tykkere konsistens og det faktum, at de bliver ved med at sikre, at alting glider. De samme egenskaber kan du naturligvis få glæde af, hvis du som kvinde skal penetreres vaginalt.

En silikonebaseret glidecreme giver en nærmest silkeagtig følelse, og den er derfor også virkelig behagelig at bruge. Det gælder imidlertid, at der er nogle tilfælde, hvor du ganske enkelt ikke må benytte dig af silikonebaseret glidecreme og derfor er nødsaget til at vælge en anden løsning i stedet.

Hvis du skal lege med sexlegetøj fremstillet i silikone, skal du vælge en anden glidecreme end en silikoneglidecreme. Det skyldes, at silikonen kan risikere at nedbryde silikonen i legetøjet og dermed ødelægge det.

Er dit sexlegetøj fremstillet i et andet materiale end silikone, kan du som udgangspunkt sagtens benytte dig af silikoneglidecreme. Du skal således blot være opmærksom på, hvad dit legetøj er fremstillet af, hvis du vil være sikker på ikke at komme til at ødelægge det.

En silikonebaseret glidecreme bør ikke benyttes i forbindelse med oralsex. Der sker ikke noget ved, at du kommer til at indtage en smule silikoneglidecreme, men det bør ikke indtages i større mængder. Vælg derfor i stedet en vandbaseret glidecreme, hvis du skal dyrke oralsex.

Skal du bruge din glidecreme specifikt til analsex, kan du finde massevis af glidecremer udviklet specifikt til formålet. Disse analglidecremer indeholder typisk bedøvende midler, som får musklerne omkring anus til at slappe af. Det kan være smart at gøre brug af, hvis den modtagende part ikke er vant til at blive penetreret på denne måde, hvis der bliver gjort brug af en meget stor dildo, eller hvis du som penetrerende part er særligt veludrustet.

En bedøvende glidecreme gør naturligvis ikke, at du som modtager ikke kan mærke den dejlige stimulering. Den sørger ganske enkelt bare for, at du slapper mere af i musklerne omkring anus, og det kan være med til at gøre oplevelsen endnu mere behagelig.

Oliebaseret glidecreme kan nedbryde kondomer

Der er efterhånden ikke specielt mange, der udvikler eller gør brug af oliebaserede glidecremer. Før i tiden har denne type glidecreme imidlertid været meget udbredt, og derfor skal den naturligvis nævnes.

En oliebaseret glidecreme er et meget naturligt valg, da den for eksempel kan være baseret på mandelolie eller kokosolie. Fordelen er altså, at en sådan glidecreme er naturlig og kan have plejende egenskaber. Til gengæld kan en sådan fedte en hel del, da den netop indeholder meget olie.

Bruger du kondomer, skal du desuden gå langt uden om oliebaseret glidecreme. Det gælder nemlig, at olie kan nedbryde kondomer, så kombinationen af kondomer og oliebaseret glidecreme er ikke gangbar.

Kan man bruge kokosolie som glidecreme?

kokosolieBåde ja og nej. Du kan strengt taget godt benytte kokosolie som glidecreme, hvis du er meget desperat og absolut ikke har andet inden for rækkevidde. Det gælder dog, at det kan give en lang række forskellige komplikationer at benytte kokosolie som glidecreme, og derfor er det også langtfra anbefalelsesværdigt.

Du må – som nævnt – ikke benytte olie sammen med kondomer, og det gælder naturligvis også kokosolie. Derudover kan der være udfordringer forbundet med at benytte kokosolie i det kvindelige intimområde. Vagina er et meget følsomt miljø, som nemt bliver påvirket af forskellige bakterier – og mangel på samme. Da kokosolie er antibakterielt, kan du risikere, at det ødelægger en del af de bakterier, der naturligt findes i kvindens underliv, og det er ikke ønskværdigt.

Kort og godt bør du altså holde dig fra kokosolie som glidecreme. Det kan godt fungere, men det kan som sagt give nogle gener.

Må jeg bruge vaseline som glidecreme?

Nej, du bør ikke bruge vaseline som glidecreme. Det er en udbredt misforståelse, at vaseline kan bruges som glidecreme ved for eksempel analsex, for du bør ganske enkelt altid undlade at benytte dette produkt i de intime områder.

Vaseline kan – ligesom oliebaserede glidecremer – ødelægge kondomer, og det er derfor ikke smart at bruge i forbindelse med analsex. Derudover gælder det, at du som kvinde med stor risiko får infektion i underlivet, hvis du bruger vaseline som glidecreme.

Kan jeg anvende mandelolie som glidecreme?

mandlerJa og nej. Det samme gælder i høj grad mandelolie som kokosolie. Du kan strengt taget godt bruge begge dele som glidecreme, hvis du absolut ikke har andet i nærheden, men det er langtfra anbefalelsesværdigt. Mandelolie kan ligeledes ødelægge kondomer, og desuden gælder det også for denne type olie, at det ikke er til at vide, hvordan det påvirker miljøet i vagina.

Du bør altså holde dig til at bruge både mandelolie og kokosolie til de mange andre ting, de kan bruges til, men undlade at bruge olierne som glidecreme. Du kan sagtens starte sexlegen med en fræk massage, hvor I gør brug af mandelolie eller kokosolie, men undlad at lade olierne komme i kontakt med intimområderne.

Hjemmelavet glidecreme?

Generelt er det mest anbefalelsesværdigt at købe en god glidecreme fra producenter, der virkelig ved, hvad de laver. Du kan sagtens bikse et eller andet sammen selv, som sikkert kan fungere fint som smøremiddel, men det kan være svært at vide, hvordan det helt præcist påvirker de følsomme intimområder. Derfor vil vi fraråde dig at lave din egen glidecreme.

Køb glidecremen hos en sexshop eller et andet sted, hvor du ved, du får et godt og gennemtestet produkt. Både som mand og kvinde kan du få diverse former for infektioner i intimområdet, hvis du ikke passer på, og det er langtfra ønskværdigt. Gør derfor dig selv den tjeneste at købe en glidecreme fremfor at gå i gang med at eksperimentere med at fremstille en selv.

Du kan heldigvis sagtens finde en billig glidecreme, som er god, så det behøver ikke at ruinere dig at købe en glidecreme fra en pålidelig producent.

Find den helt perfekte glidecreme

Vi har nu været omkring de mest gængse former for glidecremer samt nogle af de ting, du ikke bør benytte som glidecreme. Du er derfor forhåbentlig blevet en smule klogere på sagen og er nu bedre rustet til at vælge det helt rette smøremiddel.

Når du skal vælge glidecreme, skal du overveje, hvilke aktiviteter den skal bruges til. Derudover kan du overveje, om du for eksempel vil have en glidecreme med duft eller farve. Du kan finde alverdens forskellige varianter, så uanset hvad du søger i en glidecreme, kan du finde det.

Der er mange økologiske glidecremer på markedet. De er typisk gode til dig, der har sensitiv hud. Har du for eksempel oplevet, at din glidecreme giver dig gener? Så kan det være værd at prøve en økologisk glidecreme i stedet. Kig desuden på, om de forskellige udgaver indeholder parfume, hvilket kan være skidt for underlivet.

Eros-glidecremer er generelt populære, så dem kan du kigge på, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge. Kig desuden gerne på andre brugeres anmeldelser af forskellige produkter, hvis du vil danne dig et indtryk af, hvilke glidecremer der er de bedste.

Overvej glidecreme med smag, hvis du skal dyrke oralsex

glidecreme med smagUd over at du kan finde glidecreme med duft og farve, kan du også finde mange forskellige former for glidecreme med smag. En sådan kan være relevant at gøre brug af, hvis du skal dyrke oralsex og gerne vil gøre oplevelsen lidt sjovere og anderledes.

Som giver af oralsex kan det være, du foretrækker smagen af eksempelvis jordbær fremfor smagen af din partner. Ligeledes kan det være, at du som modtagende part er en smule forlegen ved at skulle lade din partner komme så tæt på dig, som man gør i forbindelse med oralsex, og du derfor finder det rart, at I bruger en glidecreme med smag til formålet.

Ud over at glidecremer med smag kan bruges til oralsex, kan de naturligvis også bruges i forbindelse med rimming. Rimming går ud på, at man stimulerer anus oralt, og også i den forbindelse kan det give mening at benytte sig af en glidecreme – eventuelt med smag.

En glidecreme med smag kan ganske enkelt være en sjov og anderledes ting at prøve af i soveværelset. Er du og din partner glade for at eksperimentere, er det således værd at kigge på nogle af de mange former for glidecremer med smag.

Kan man købe glidecreme på apoteket?

Ja, på langt de fleste apoteker kan du købe glidecreme. Det kan både være apotekets egen glidecreme og glidecremer fra andre producenter. Jo større apoteket er, desto større udvalg er der sandsynligvis.

Ud over at du kan købe glidecreme på apoteket, kan du naturligvis også købe det hos alverdens forskellige sexbutikker. Derudover er der også mange større supermarkeder, som sælger glidecreme. Det er altså langtfra problematisk at komme i nærheden af en glidecreme, og derfor er der heller ikke nogen undskyldning for at ty til eksempelvis kokosolie og mandelolie.

Køb din glidecreme allerede i dag – du vil næppe fortryde det

Uanset køn, alder og seksuel overbevisning kan du få glæde af glidecreme. Der kan i bund og grund aldrig være for meget smøremiddel, når du eller I skal slå jer løs, så vær endelig ikke bange for at skrue op for glidecremen.

Husk desuden, at der findes mange forskellige typer glidecreme. Du kan for eksempel finde glidecreme, der enten har en varmende eller kølende effekt, eller som gør dig som kvinde ekstra følsom i intimområdet. Der er således rig mulighed for at finde en glidecreme, der fungerer helt perfekt for lige netop dig.

Uanset hvad glidecremen helt konkret skal bruges til, kan du finde en udgave, der er skabt til formålet. Skal du bruge en alsidig løsning, skal du vælge en vandbaseret glidecreme, som kan bruges til det hele.

Netop fordi der er rigtig mange forskellige glidecremer at vælge imellem, behøver du heller ikke at gå i panik, hvis ikke den første, du prøver, fungerer for dig. Der er massevis af andre at vælge imellem, så prøv blot en anden i stedet. Du skal helt sikkert nok finde en glidecreme, der hjælper dig selv og din partner med at få massevis af gode orgasmer.